Belföld

A második forduló dönt majd Romániában

A romániai elnökválasztások második fordulója dönt majd Traian Basescu jelenlegi államfő, a Demokrata Liberális Párt és Mircea Geoana, a Szociáldemokrata Párt jelöltje között.

A vasárnapi első forduló urnazárásának pillanatában négy különböző exit poll felmérésnek is közzétették az adatait, mindegyik szerint Basescu került az első, Geoana pedig a második helyre.

A Realitatea hírtelevízió megrendelésére az INSOMAR intézet Basescu számára 32,8 százalékot mutatott ki, Geoana 31,7 százalékkal követi őt. Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt jelöltje 21,8 százalékkal lett harmadik.

Az Antenna3 hírtelevízió a CCSB közvélemény-kutató intézet adatait tette közzé. Eszerint Basescu 34,1, Geoana pedig 30,9 százalékot ért el.

Az állami közszolgálati televízió a CURS közvélemény-kutató intézet felmérésére támaszkodott, eszerint Basescu 33,72, Geoana 31,44, Antonescu 21.53 százalékot hódított meg magának. A B1 televízió csatorna a CSOP és az IRES intézetek exit poll adatait ismertette, amelyek azt mutatják, hogy Basescu a voksok 33,2, Geoana pedig azok 30,3 százalékát gyűjtötte össze.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje várhatóan nagyjából négy százalékot ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik