Belföld

Magyar filmnapok Los Angelesben

Los Angelesben, a Hammer Múzeum Billy Wilder Filmszínházában magyar filmnapok kezdődtek.

„Vasfüggöny mögött – a magyar filmművészet a kommunizmus bukását vizsgálja” címmel rendeztek magyar filmnapokat Los Angelesben. A péntek esti nyitóelőadáson Szabó István 1992-ben készült Édes Emma, Drága Böbe című filmje került bemutatásra. Az alkotás a rendszerváltást követő időszak új problémáiról szól, két fiatal tanárnő sorsát meséli el.

A magyar főkonzulátus kezdeményezésére és közreműködésével hét korabeli magyar filmet mutatnak be a Los Angeles-i közönségnek. A programban szerepel az 1956-os eseményeket személyesen filmre vevő két világhírű magyar-amerikai operatőr, az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos és Kovács László életéről szóló „Nincs szükség feliratra: László és Vilmos” című dokumentumfilm, amelynek vetítésén jelen lesz Zsigmond Vilmos és a rendező, James Chressanthis is.

A filmnapok közönsége a későbbiekben Fekete Ibolya Bolshe Vita, Kézdi-Kovács Zsolt És Mégis, Vajda Péter Itt a Szabadság! című filmjeit láthatja. A rendezvénysorozat Papp Zsigmond Gábor Egy Ügynök Élete és Szalay Péter Határeset című művével zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik