Belföld

Indul a karácsonyi vásár, tilos a kempingasztal

Vevőket veszítenek az utcai karácsonyi árusok, mert az emberek kevesebbet költenek a portékájukra. Ezért kevesebben kértek kitelepülési engedélyt, a kempingasztalosokat pedig kitiltották - tájékoztatott a Népszabadság.

Elindultak a karácsonyi vásárok, Budapesten, a Vörösmarty téren is megnyitottak a faházikók. Az árusoknak egy-egy standért 500-700 ezer forintot kellett fizetniük.

Az önkormányzat kitiltotta a kempingasztalos kereskedőket, akik olyan tucatáruval érkeztek, amit a plázákban, vagy a kínai piacon lehet kapni. A kézművesek ugyanis felszólaltak ellenük.

Válság ide vagy oda, bizakodóak az árusok, mert a Mesterségek ünnepén a tavalyinál jobb forgalmuk volt és a helyárak sem emelkedtek – mondja Igyártó Gabriella, a vásár szervezője és a Népművészeti Egyesület Szövetségének igazgatója. Ennek ellenére csak az utolsó pillanatban keltek el a helyek.

Egy vásárokat szervező cég ügyvezetője, Bagdi Brigitta szerint a kereskedők 30-35 százaléka egyszeri vendég a vásárokon, olyanok, akik szerencsétpróbálnak az itteni piaccal.

Számtalan karácsonyi ötlet és értékes nyeremények.
www.advent.hu

Ennek az lehet az oka, hogy tartanak a kereslet csökkenésétől, mert a kisebb vásárokon azt tapasztalják, kevesebbet költenek a portékájukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik