Belföld

Gárdista szóra ütött a műsorvezető

Pörzse Sándor, az Echo tv munkatársa szerint „éttermi szóváltás” és nem verekedés történt közte és Szigetmonostor alpolgármestere között egy helyi étteremben. A televíziós műsorvezető azt mondta: fontolgatja, hogy rágalmazásért feljelenti Nádast.

Nádas megerősítette a hírt, hogy a műsorvezető, Pörzse Sándor megütötte. Elmondta, az asztaltársaságában ülő egyik hölgy azt mesélte, hogy látta, amint egy, az étterem előtt közlekedő gárdista megfélemlítette a
környezetében lévő embereket. Pörzse, aki a saját társaságával ült mellettük, felugrott, amikor meghallotta a gárdista szót.

Utána kikérte magának, hogy provokálják,
mert szerinte “itt mindenki tudja, hogy ő gárdista”. Szó szót követett, majd a tv-s két
ütést mért rám – idézte
fel az esetet az alpolgármester. A történéseket Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi szervezetének elnöke is tanúsítja.

Az alpolgármester elmondta, hogy ott kapta a verést, ahol őt mindenki ismeri és tiszteli: a saját településén és törzshelyén. Ez fáj neki a legjobban, illetve az, hogy valaki nyílt színen nekironthat egy általa nem is ismert másiknak, csak mert neki nem tetsző szavakat hallott.

Pörzse Sándor azt nyilatkozta, hogy a szocialista politikusok állításának “a fele sem igaz”, hanem “szemenszedett hazugság”. Ő a családjával vacsorázott az étteremben, és a mellettük ülő „italozó” asztaltársaság – akikről azt sem tudta kik lehetnek -, személyesen őt provokálták és a gárdistákra tettek megjegyzéseket. A műsorvezető azt mondta, a gárdistákat szidalmazva „bukott polgármesternek” és „műsorvezetőnek” nevezték, tehát tudták, hogy ő ül az asztalnál. A provokáció miatt átszólt az asztalhoz, majd odament, és a férfi fülébe súgta, hogy fejezze be, mert a gárdistázás kellemetlenül érinti, ugyanis ő gárdaalapító, majd dulakodás is kialakult közöttük.

Pörzse abban tartja magát hibásnak, hogy hagyta, hogy provokálják. A kérdésre, hogy megütötte-e az alpolgármestert, úgy válaszolt: „mit nevezünk ütésnek? Ha egy gyerek kap egy tockost, az ütés? Ha az az ütés, hogy az arcához hozzáértem és vérzett, akkor nem ütöttem meg.”
Pörzse Sándor azt mondta: „inkább éttermi szóváltás, mit verekedés történt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik