Belföld

Tömegbalesetek országszerte

A reggeli órákban a sűrű köd miatt tömeges balesetek történtek az országban. Az M1-esen a legsúlyosabb a helyzet, ahol közel 60 autó ütközött össze.

Az M0-s autóúton az M3-M1 irányában három baleset nehezíti a forgalmat. A 31-es kilométernél két kamion ütközött, az egyik pótkocsija felborult, amelyből búza szóródott az útra. A 33-as kilométernél három személygépkocsi ütközött, a 34-es kilométerszelvénynél – a Gyáli csomópontnál – két teherautó, két kisteherautó, valamint egy személygépkocsi ment egymásba. A rendőrségnek személyi sérülésről egyelőre nincs tudomása.

Az M2-es autóút dunakeszi csomópontjánál egy ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Az egyik személygépkocsi súlyosan sérült férfi vezetőjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. A 20-as kilométerszelvénynél négy személyautó csúszott egymásba. A leállósávon halad a forgalom, de nagy torlódás alakult ki.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

Román autóbusz szenvedett balesete az M0-s és az M5-ös találkozásánál. Eddig ismeretlen okból ütközött a szalagkorlátnak a román autóbusz, 66 utassal a fedélzetén. Személyi sérülés ugyan nem történt, de az ütközéskor a jármű üzemanyagtartálya megsérült, és nagy mennyiségű gázolaj került az úttestre. Körülbelül fél 9 órától újra teljes szélességében járható az M0-s autóút.

Tömeges baleset miatt továbbra is járhatatlan az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávjának a 43- 36-os kilométer – Zsámbék és Tatabánya – közötti szakasza, ahol a sűrű köd miatt legalább hat különálló baleset történt. A legfrissebb információk szerint 40-60 autó ütközött, hat különböző balesetből. A 36-os kilométerszelvénynél legalább 13 jármű csúszott össze, egy ember súlyos, kettő könnyebben sérült. Az autópálya érintett szakasza még mindig le van zárva, a beszorult járművek várakozásra kényszerülnek.

Az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztálya nyomatékosan kéri a közlekedőket, hogy a ködre való tekintettel, és a nyálkás úttest csúszása miatt lassabban, türelmesebben, nagyobb követési távolságot hagyva, figyelmesebben közlekedjenek. A világítás, a ködfényszórók bekapcsolása közlekedésbiztonsági szempontból fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik