Belföld

NATO-központot adtak át Budapesten

Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Karlheinz Viereck, a NATO Szövetségi Átalakítási Parancsnokság képviselője átadta a NATO első, Magyarországon akkreditált szervezetét, a Katona-egészségügyi Kiválósági Központot.

A rendezvényre hivatalos volt Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára is, aki egyéb teendői miatt lerövidítette budapesti látogatását és nem vett részt a központ átadásán.

A központ átadása azt jelzi, hogy újabb távlatok nyílnak meg az észak-atlanti szervezettel való együttműködésre – mondta Szekeres Imre ünnepi beszédében. A magyar honvédség és a katonai egészségügy elismerésének tekintik a központ Budapesten való megnyitását – tette hozzá.

Az FN.hu még a nemzetközi katonai szervezet júniusi akkreditációja előtt Dr. Kopcsó István orvos ezredessel, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ igazgatójával készítette interjút. Az orvos ezredes akkor a lapunknak elmondta, hogy a budapesti NATO-központ a magyar és a honvédegészségügyet egyaránt erősíti a jövőben, és az észak-atlanti szervezetnek, hazánknak és a magyar katonaságnak egyformán hasznot fog hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik