Belföld

Fidesz: durva választási csalás történt Józsefvárosban

A Fidesz szerint szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában. A Lehet Más a Politika polgármester-jelöltje átlátható önkormányzatot ígér.

Kocsis Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi alpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételét, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A feljelentő azt állítja, két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha megengedik, hogy lefénymásolják a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik: az adatokra azért van szükség, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választáson – hangzott el a televízió riportjában.

Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a csatorna birtokába került dokumentumok, tanúvallomások egy “durva választási csalást” lepleznek le.

Kocsis Máté felszólította az MSZP polgármesterjelöltjét, Komássy Ákost, hogy tisztázza magát az ügyben.

Arra a kérdésre, van-e bizonyíték arra, hogy az MSZP áll az ügy mögött, Kocsis Máté azt mondta: két rendőrségi feljelentés született az ügyben, ha ezek lezajlanak, majd akkor kiderül.

Arra a sajtóhírre, miszerint korábban MIÉP-tag lett volna, a fideszes jelölt kijelentette: nem volt tagja a MIÉP-nek, csak a párt ifjúsági szervezetének.

A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án lemondott posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva.

A polgármesteri tisztségért szintén induló Kispál Gergely, a Lehet Más a Politika jelöltje átláthatóan és korrupciómentesen, a polgárok érdekében és bevonásával működő önkormányzatot ígért megválasztása esetén kampányzáró sajtótájékoztatóján.

Az egyórás, a kerület problémáit fél tucat helyszínen szemléltető sajtótájékoztatón a politikus azt mondta, azokat az ügyeket vette sorra, amelyek az önkormányzat tehetetlensége és “az elburjánzó korrupció” miatt elhaltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik