Belföld

Újabb iskola és óvoda az áldozat

Újabb óvodában és iskolában kellett egy-egy hetes kényszerszünetet elrendelni a hiányzók magas száma miatt Fejér megyében.

Iszkaszentgyörgyön szerdától tanítási szünet lesz a község iskolájában, ahol a tanulók 42 százaléka hiányzott feltehetően influenzaszerű megbetegedések miatt. A fertőzés gyors terjedésére jellemző, hogy egyetlen nap alatt 15-tel nőtt a hiányzók száma – közölte a község jegyzője. Eddig egyetlen kisgyermek szervezetében sem mutatták ki a vizsgálatok a H1N1 vírust. A tanítási szünet idején az intézményben mindvégig lesz ügyeletes pedagógus.

Írjon nekünk!

Újabb óvoda- vagy iskolabezárásról hallott? Látogatási tilalmat, vagy egyéb óvintézkedést rendeltek el a környékén? Ossza meg velünk az információt! Írjon nekünk: fn@sanomabp.hu.

A községben ugyancsak szerdától, egy hétre bezár az óvoda is, ahol a 66 gyerek 68 százaléka hiányzik. A H1N1 vírust eddig egyik beteg szervezetében sem mutatták ki. A helyzetet súlyosbítja, hogy bárányhimlőjárvány is van az intézményben. Ez a betegség főként a kis-és középső csoportosokat fertőzte meg.

Fejér megyében egyébként tanítási szünet van a móri Perczel Mór Szakképző Iskolában és Kollégiumban, a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolában és a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában, valamint a Püspökkertvárosi Óvodában. Móron három, Székesfehérváron egy gyermek szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik