Belföld

Lecsukják Overdose gazdáját

Első fokon börtönbüntetésre ítélték a szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltánt, Overdose versenyló tulajdonosát és magyar állampolgárságú üzlettársát Romániában.

Mikóczyt egy év és hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt, üzlettársára pedig két év és két hónapot szabtak ki. Az üzlettársat csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtásban is vétkesnek találták. A két elítélt fellebbezett – Cristian Monenci, a nagyváradi törvényszék szóvivője.

Az ügyet másodfokon a szintén nagyváradi székhelyű Bihar megyei ítélőtábla tárgyalja majd. Tekintettel arra, hogy büntetőjogi esetről van szó, el lehet jutni egészen a legfelső bíróságig – magyarázta a szóvivő. A pénteki ítélet szerint a két üzletembernek vizsgálati fogságban kell maradnia a jogerős ítélet kihirdetéséig. A nagyváradi törvényszék emellett elrendelte a két elítélt Romániából való kiutasítását is.

Mikóczyékat azt követően tartóztatták le októberben Nagyvárad határában, hogy kamionokban el akarták szállítani a csődeljárás alatt álló élesdi (Alesd) húsüzemük 700 ezer lej (43 millió forint) értékű gépeit. A két vállalkozót a húsüzem ügyvezető igazgatója jelentette fel a rendőrségen. Az igazgató azt állította, hogy a két férfi a szóban forgó gépek származási iratainak meghamisítására kényszerítette.

hazatért a csodaló

A PannoniaOverdose.hu örömmel értesíti Overdose rajongóit, továbbá a sorsa iránt érdeklődőket, hogy a telivér angliai rehabilitációja befejeződött és Magyarországon folytatódik. Overdose nyugalma és biztonsága érdekében kérjük, hogy most érjék be ennyivel. Reményeink szerint tavasszal kezdi el a komolyabb tréningeket, hogy mielőbb visszatérhessen a versenypályára, változatlanul magyar színekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik