Belföld

Lengyel Zoltán levetkőzött

Az MDF arra szólítja fel a parlamenti pártok képviselőit, hogy adassák be maguknak az újinfluenzavírus elleni védőoltást, majd a sajtótájékoztató után, az újságírók jelenlétében az MDF több politikusa is megkapta a H1N1 influenza elleni injekciót.

A parlamenti pártok felelőssége, hogy egységesen kiálljanak a magyar oltóanyag és az országos járvány megelőzése mellett. A képviselő megemlített egy felmérést, amely pártszimpátia alapján méri, hogy ki akarja magát beoltatni és ki nem. A Szonda Ipsos vasárnap este ismertetett kutatása szerint a lakosság 73 százaléka elutasítja az oltást, és a Fidesz szimpatizánsainak 78 százaléka gondolja így – olvasható az MDF háttéranyagában.

Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetének vezetője azt hangsúlyozta, hogy évek óta oltanak be embereket influenza védőoltással. Az újinfluenza-vírus elleni oltóanyag pontosan ugyanolyan, mint amilyet eddig is gyártottak, az csak a különbség, hogy más típusú vírusból állították elő; de az előállítás módja teljesen ugyanaz – tette hozzá. Minél több embert oltanak be az országban, annál kevésbé képes a járvány terjedni.

Az MDF nagyon örülne annak, ha a többi parlamenti párt képviselője is egyértelművé tenné, hogy a járványt meg kell előzni. A sajtótájékoztató után, az újságírók jelenlétében az MDF több politikusa is megkapta a H1N1 influenza elleni védőoltást.

Köztük Lengyel Zoltán is, akit ingéből félig kibújva fotóztak le. Ez azért kap különös jelentőséget, mert a képviselő korábban személyiségi jogi pert indít a Blikk című napilap és Index ellen, amiért közzétettek egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A fideszes képviselő ügyvédje, Budai Gyula akkor azt mondta, a fotókat szerinte összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Most mindenesetre mindenki eldöntheti, hogy mennyire más a honatya testalkata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik