Belföld

Évek óta tud a Fidesz Lengyel fotóiról

Évekkel ezelőtt nagy derültséget keltettek a Fidesz frakcióban Lengyel Zoltán képviselő meztelen képei, ám akkor nem csináltak belőle ügyet. Azóta a honatyát visszahívták a választókerületi elnöki posztjáról és most sem állnak mellé.

Többévesek azok a felvételek, amelyek a napokban kerültek napvilágra az Indexen Lengyel Zoltán fideszes képviselőről. Lapunk értesülései szerint a meztelenül pózoló honatyáról készült fotók egy bulvárújsághoz is eljutottak, de a képek végül mégsem kerültek nyomtatásba.

Lengyel egy – a neve elhallgatását kérő – frakciótársa szerint a fotók „nagy derültséget okoztak” a képviselőcsoportban, ám különösebb következménye nem lett a képeknek. Akkoriban a frakción belül az terjedt el, hogy Lengyel egyik családtagja tette fel az internetre a felvételeket.



Évek óta tud a Fidesz Lengyel fotóiról 1

Feszület alatt (Fotó: INDEX)



Kérdéseinkkel természetesen folyamatosan próbáltuk elérni Lengyel Zoltánt, ám a képviselő nem vette fel telefonját. Úgy tudjuk, a Fidesz-frakcióban eléggé elszigetelődött a Fejér megyei honatya, aki tavaly októberben – egyedüli fideszesként – elvesztette a polgármesteri címét, majd idén nyáron a pártja visszahívta a választókerületi elnöki posztjáról.

Nem eséstől sérült

Közben zajlik Lengyel egy másik ügye, melyben egy rendőri igazoltatás kapcsán kialakult affért próbál tisztázni a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Futó Barnabás, a képviselő ügyvédje a távirati irodának elmondta, a szakértői vélemény szerint Lengyel sérüléseinek egy része nem eleséstől származik.

Hozzátette: arra, hogy pontosan mi okozta a sérüléseket, a szakvélemény nem tér ki, ezt a nyomozás további szakaszában kell tisztázni. Futó Barnabás példaként említette a képviselő csuklóján és hátán keletkezett sérüléseket, amelyek nagy valószínűséggel a bilincselés során, illetve azt követően keletkeztek. Hangsúlyozta, hogy bizonyos sérülésekről azt mondja a szakértő, hogy azok keletkezhettek a képviselő által elmondottak szerint, de eleséstől is.


Két vizsgálat

A sérülések fokával összefüggésben a szakértő azt állapította meg, hogy azok nem maradandóak és súlyos egészségromlást sem eredményeztek. Lengyel állítása szerint július nyolcadikán Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték, fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Ezért a képviselő feljelentést tett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészséggel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított az ügyben az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak ügyében, mert a BRFK szerint Lengyel Zoltán ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.

Nem állnak mellé

Mivel Lengyel ügyeivel kapcsolatban pártja feltűnően hallgat, lapunk megkereste Kontrát Károlyt, a Fidesz etikai bizottságának elnökét, aki addig nem akarta kommentálni a képviselőről szóló híreket, amíg Lengyel is hallgat, ám annyit elmondott, nem tartja helyesnek Lengyel viselkedését.

Révész Máriusz, akit a rendőrök tavaly október 23-án vertek meg, a FigyelőNetnek úgy nyilatkozott, a nyári szünet miatt egyelőre a frakció sem foglalkozott Lengyel rendőrségi ügyével. Ám Révész fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a képviselőkre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi állampolgárra. „Mi azért kapjuk közpénzből a fizetésünket, hogy az embereket képviseljük” – jegyezte meg Révész.

Magánügy


Megkerestük a Fidesszel frakciószövetségben lévő KDNP-t is, ahol Halász Zsuzsa szóvivő azt mondta, a feszület előtt meztelenül pózoló Lengyel Zoltán magánügye, hogy milyen képeket készíttet magáról. Kérdésünkre, hogy lenne-e szankciója, ha hasonló képek kerülnének nyilvánosságra egy kereszténydemokrata képviselőről, nem kívántak reagálni.


A Fidesz még nem tudott beszélni Lengyel Zoltánnal az internetre kedden felkerült, állítólag a képviselőről készült fotókról, ezért egyelőre nem kommentálja a történteket – mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik