Belföld

Molesztálta állítólag a tanár a lányát

Molesztálta állítólag egy szigetvári tanár a lányát, rendőrségi eljárás indult ellene.

Szemérem elleni erőszak gyanújával rendőrségi eljárás indult egy szigetvári tanárral szemben a napokban, miután tizenhét éves lánya feljelentette, hogy többször molesztálta őt.

Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a 36 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, de jelenleg szabadlábon védekezhet. A Pécsi Városi Bíróság ugyanis nem rendelte el az előzetes letartóztatását. A szóvivő magyarázata szerint nem voltak meg az előzetes letartóztatás különös feltételei.

Mivel a gyanúsított büntetlen előéletű, állandó bejelentett lakcíme van, felelősségteljes munkát végez, lánya időközben édesanyjához költözött, a rendőrség pedig lefoglalta a tárgyi bizonyítékokat, ezért nem állt fenn a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítékok megsemmisítésének, elrejtésének veszélye – közölte.

Hajdú István hamisnak nevezte azt a Szigetváron terjedő információt, miszerint a pedagógus előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítvány elutasításához köze lehet annak, hogy a bíróság egyik munkatársának gyereke is abba az iskolába jár, ahol a gyanúsított tanít, valamint szakköri foglalkozást vezet.

Hangsúlyozta: a Pécsi Városi Bíróság döntését másodfokon a Baranya Megyei Bíróság is helybenhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik