Belföld

Gedeon kiszagolta az erőszakoló románt

Őrizetbe vette a kisteleki rendőrkapitányság azt a fiatal román férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megerőszakolta és kifosztotta idős áldozatát egy balástyai tanyán. A gyanúsított azonosításához kutyát is bevetettek.

A mentőszolgálattól szombat délelőtt érkezett jelzés, miszerint kórházba vittek egy hetvennégy éves nőt, akit elmondása szerint megerőszakoltak és a pénzét is elvették. A sértettre pénteken a késő esti órákban, a balástyai tanyáján egy fiatal férfi rátörte az ajtót, majd megütötte. Az elkövető lefogta az idős asszonyt, majd közösült vele. Távozáskor pedig magához vette az áldozat táskájában lévő kétezer forintot.

A kisteleki nyomozók kérésére szombaton a helyszínre érkezett a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Gedeon nevű “négylábú rendőre”. A kutya a szagazonosítás során az öt gyanúsítható személy közül egyértelműen kiválasztotta azt a huszonegy éves férfit, aki a lakásban járt. A férfi kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd a nyomozók megtalálták nála a sértettől elvett készpénzt is.

Ellene erőszakos közösülés és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette és indítványozza az ügyészségnél a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik