Belföld

Újabb gyanúsított a Cozma-ügyben

Előzetes letartóztatásba helyezte harminc napos időtartamra a veszprémi bíróság azt a gyanúsítottat, akit csütörtökre virradóra vettek őrizetbe Székesfehérváron a Cozma-gyilkossággal is összefüggésben.

A 26 éves enyingi fiatalembernek csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró módon, nyilvánosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatását – mondta Váradi Piroska, megjegyezve azt is, hogy a férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség korábban körözést adott ki.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfit csütörtökre virradóan ellenőrizték Székesfehérváron, ám nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, nem egyezett az arca és a nyilvántartóban szereplő fénykép.

Miután a rendőrök közölték vele, hogy előállítják, a férfi “megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól”, többször megfogta a járőrök ruháját, s lökdöste őket – tette hozzá a rendőr százados.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor fehér port, feltehetően kábítószert tartalmazó műanyag zacskó került elő. Erre való tekintettel vér- és vizeletvizsgálatot végeztek nála, s az orvos kábítószer által befolyásoltnak minősítette őt.

A férfit a székesfehérvári ügyészség vette őrizetbe, s a hivatalos személy elleni erőszak ügyében a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség folytatja le ellene a vizsgálatot.

Váradi Piroska viszont arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Cozma-gyilkossággal is összefüggésbe hozható 26 éves enyingi férfit csoportosan és nyilvánosan elkövetett garázdaság bűntettének alapos gyanúja miatt a veszprémi bíróság helyezte csütörtökön délután előzetes letartóztatásba.

A veszprémi Patrióta lokálban február 8-án hajnalban egy döntően enyingi lakosokból álló társaság és a többek közt ott szórakozó néhány veszprémi kézilabdás között verekedés tört ki, amelynek következtében Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját meggyilkolták; egy késsel vesén és szíven szúrták. A Marian Cozma segítségére siető sporttársait, Ivan Pesic horvát és Zarko Sesum szerb válogatott kézilabdázót pedig életveszélyesen megsebesítették.

Váradi Piroska elmondta: ezzel 26-ra nőtt a Cozma-ügy gyanúsítottjainak a száma, s közülük mától már 15-en vannak előzetes letartóztatásban, 11-en pedig szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben három embert gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel, mások ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés, valamint garázdaság miatt folytatnak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik