Belföld

Cozma-ügy: nyolc hónap után szembesítenek

A gyilkosság gyanúsítottjainak ügyvédei nem értik, miért csak nyolc hónappal az esemény után mutatták be a gyanúsítottakat a tanúknak – írja a Magyar Nemzet.

„Csodálkozom azon, hogy a rendőrség ennyi idővel a tragikus este után mutatta be a gyanúsítottakat, hiszen a félhomály, a felfokozott izgalmi állapot és a gyors, heves lefolyású verekedés részletei, az emlékképek fokozatosan törlődnek” – idézi a Magyar Nemzet Bacsek Györgyöt, P. Gábor ügyvédjét.

Ugyanezt kifogásolta Kamarás Gábor, R. Sándor jogi képviselője is, aki úgy fogalmazott: nyolc hónappal a tragédiát követően legalábbis kétséges a bemutatás eredménye, hiszen az eset csak „egy villanás volt”.

A védők korábban többször felajánlották, hogy védenceik vállalják a szembesítést.

Az emlékek homályossá válása lehet az oka annak, hogy október elején N. Győző gyanúsítottat a húsz tanúból csak hét ismerte fel, nyolc nem, öten pedig statisztákkal keverték össze.

A rendőrség egyelőre három személlyel kapcsolatban rendelkezik olyan bizonyítékokkal, amelyek alátámasztják, hogy részt vettek az emberölésben, Marian Cozma gyilkosát azonban még nem kívánják megnevezni.

Eddig összesen 25 gyanúsítottja van a Cozma-ügynek, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik