Belföld

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították meg Budaházyt

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség Budaházy Györgyöt, amiért még március 15-i előállítása során rátámadt a rendőrökre.

A Fővárosi Főügyészség közleményében tudatta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a – mindvégig csak B. Györgyként említett – férfit, akiről azonban az MTI úgy tudja, Budaházy Györgyöt takarja.

A gyanúsítás lényege, hogy Budaházyt március 15-én a kora délutáni órákban a fővárosban, a Március 15. téren tartott rendezvény után a rendőrség előállította, de az előállítás során Budaházy megkísérelte lefejelni, majd szándékosan megrúgta az egyik rendőrnőt. Később pedig az Erzsébet híd lábánál megtaszította az őt előállító három rendőrt.

Az ügyészség szerint mindez a hivatalos személy elleni erőszak bűntettnek minősül. A gyanúsított nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt – közölte az ügyészség.

Budaházy Györggyel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat, a főügyészség szerint ugyanis Budaházy 2007. elején egy több személyből álló, Hunnia mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – őket megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket. Budaházy ebben az ügyben előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik