Belföld

Előhúzzák a kalapból az új MSZP-s kormányfőjelöltet

Szeptember végén vagy október elején az MSZP megnevezheti a listavezetőjét és miniszterelnök-jelöltjét: a lehetséges jelöltek listáján Bajnai, Botka, Molnár és Mesterházy szerepel – értesült a Népszava.

Az MSZP-ben most az a tábor erősebb, amelyik szerint nem lehet decemberig várni a miniszterelnök-jelölt kiválasztásával, így arról heteken belül megszülethet a döntés – írja a Népszava. Az még nem dőlt el, ki az esélyes erre a posztra, de szeptember végén vagy október elején – ha nem is hivatalosan, de – nyilvánosságra akarják hozni a miniszterelnök-jelölt nevét, aki egyúttal listavezető is lesz.

A lap szocialista forrásai szerint mostanáig Bajnai Gordonban gondolkodtak, de néhányan azt mondták, erre a posztra ismét Botka László szegedi polgármestert szánja a vezérkar.

Korábban a pártban felmerült Molnár Csaba neve listavezetőként, ő azonban a Népszavának kijelentette: nincsenek ilyen ambíciói. Többen tudni vélték, hogy Mesterházy Attila frakcióvezetőre esik a választás, aki a decemberi kongresszuson akár Lendvai Ildikót is válthatja a pártelnöki székben. A frakcióvezető neve azonban állítólag ezekben a napokban nem szerepel a lehetséges jelöltek listáján.

A párt országos listáját csak a költségvetés elfogadása után véglegesíti az elnökség, illetve a választmány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik