Belföld

Rács mögött nő fel a mindszenti gyilkos

Jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítéltek egy fiatalkorú férfit, aki egy embert több mint tucatnyi szúrással megölt, két másikat pedig bántalmazott és kirabolt. Egy italboltban választotta ki áldozatait.

A későbbi sértett, egy 54 éves mindszenti férfi 2005. szeptember 17-én az esti óráktól kocsmában volt, csak másnap reggel hat körül indult haza. Nem sokkal később utánament a vádlott. A sértett hazatértekor a vádlott is bement a ház kertjébe, hogy különböző vagyontárgyakat ellopjon. Már a kertben bántalmazta áldozatát, majd ezt folytatta a házban is. Tizenhétszer megszúrta, egy éles eszközzel tizenháromszor fejtetőn csapta, és legalább ötször megütötte a sértettet, aki belehalt sérüléseibe. Halálát – többek között – koponyatörés, agyzúzódás és szívének szúrt sérülése okozta.

A gyilkos ezután felmosta a ház helyiségeit, majd az udvaron egy gödörbe temette a holttestet és saját véres ruhadarabjait. Ezután átkutatta a házat, és magához vett egy mobiltelefont, amelyet még aznap hétezer forintért eladott. Három órával korábban a vádlott egy másik, szintén a kocsmából távozó, erősen ittas férfit is követett, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Miután a sértett ezt elutasította, a vádlott megragadta a férfi nyakát, a földre lökte, megütötte, és elvette a pénztárcáját – két zálogjeggyel együtt – és a mobiltelefonját, amelyet aztán a kocsmában 1500 forintért eladott.

A gyilkosság előtt egy héttel a vádlott három társával követett el hasonló bűncselekményt. Akkor az italbolt hátsó udvarán támadtak rá egy férfira – aki a bántalmazás miatt orrcsonttörést szenvedett -, és tízezer forintot zsákmányoltak tőle. A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, társtettesként, csoportosan elkövetett rablás, testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte, amelyet a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

Szintén fiatalkorú társaira jogerősen egy év tíz hónap szabadságvesztést szabott ki az ítélőtábla, a negyedik, nagykorú elkövető pedig öt év fegyházat kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik