Belföld

Bíróság előtt a kesznyéteni „áramos” férfi

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélhetik el a héten azt a 69 éves férfit, aki árammal védte kertjének termését. Tavaly emiatt lopás közben egy férfi meghalt, egy pedig könnyebben megsérült.

Akár életfogytiglan börtönre is ítélhetik azt a kerttulajdonost, akinek pere ma kezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.

A 69 éves Szoboszlai Barna megunta, hogy a tolvajok állandóan megdézsmálják a termést, ezért 220 volttal védte a kertjét.

Három helybéli – aki
uborkát akart lopni – tudott arról, hogy áram van a kerítésben, erre figyelmeztették is egymást. Ennek ellenére mindhárman
átugrottak a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik
társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a
helyszínen meghalt.

A tulajdonos vallomást tett, elmondása szerint eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat, pusztán a kiskertjét akarta megvédeni.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyzete a férfit, majd házi őrizetbe került Monokon, ahol a polgármester lakhatást biztosított számára, és ügyvédről is gondoskodott.

Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyben három napon tartanak tárgyalást: szeptember 22-én, 23-án és 24-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik