Belföld

Meghalt a kórházról kórházra küldött beteg

Meghalt az a férfi, akit vérző gyomorral kórházról kórházra küldtek a hét elején Budapesten - adta hírül szombat este az RTL Klub Híradója; az Egészségügyi Minisztérium sürgős vizsgálatot kért az Egészségbiztosítási Felügyelettől.

A férfi abban a kórházban is volt, amelyiket sürgősségi központnak jelöltek ki egy hónapja, és elvileg nem küldhetne tovább sürgős beteget, mégis elküldték onnan is – olvasható a televíziós csatorna honlapján.

Az RTL Klub szerint az egyik kórházban azt tanácsolták a családnak, hogy ne várjanak a mentőre, vigyék el a beteget saját autójukkal, így is tettek: a beteg férfi az autóban halt meg.

Ahonnan nem küldhetnék tovább

A férfit hétfőn a mentők a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, onnan azonban továbbküldték az egyesített Szent László és Szent István kórházba. A RTL Klub szerint ez az egyik olyan kórház, amit az Egészségügyi Minisztérium egy hónapja másik nyolc kórházzal együtt kijelölt a sürgősségi ellátásra, és ezekből a kórházakból elvileg nem küldhetnek tovább sürgős beteget.

A férfit azonban a Szent István kórház orvosa innen is tovább küldte. A férfi egyre rosszabbul lett, így – ahogy az orvos tanácsolta – a család saját autóján indult el a beteggel a harmadik kórházba.

A férfi az autóban elvesztette az eszméletét, és végül a mentők visszavitték a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol másnap meghalt.

Belső vizsgálat

Az RTL Klub a Péterfy Sándor utcai kórház vezetőjét nem érte el. A Szent István kórházban belső vizsgálatot kezdtek, addig nem nyilatkoznak.

Az Egészségügyi Minisztérium felkérte az egészségbiztosítási felügyeletet, hogy sürgősen vizsgálja ki, mi történt – tájékoztatott a televízió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik