Belföld

Újabb hat gyanúsított a Cozma-ügyben

Újabb hat embert vett őrizetbe csütörtökön a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a nyomozók a Marian Cozma román válogatott kézilabdás, az MKB Veszprém játékosának sérelmére elkövetett emberölés miatt folytatott büntetőeljárás részeként csütörtökön több mint kétszáz “felismerésre bemutatást” hajtottak végre a megyei főkapitányság épületében.

Ennek nyomán hat embert vettek őrizetbe, akiket csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.

A hat férfi – az enyingi S. Tamás, R. István és K. Sándor, a szebényi K. Róbert, valamint a veszprémi B. Csaba és B. Iván – előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tesz a Veszprém Megyei Főügyészségnek – olvasható a közleményben.

A legutóbb augusztusban vett újabb gyanúsítottat őrizetbe a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban.
Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársai – a szerb válogatott Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic – életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik