Belföld

Roma anyák százai tiltakoznak Edelény polgármestere ellen

Átadták a roma szervezetek képviselői egyéni panaszos beadványaikat az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) jogtanácsosának, Gregor Katalinnak Budapesten csütörtökön.

Több mint négyszáz roma anya tiltakozott Molnár Oszkár edelényi polgármester kijelentése miatt, aki júniusban az önkormányzat ülésén azt mondta: Lak és Szendrőlád terhes asszonyai gumikalapáccsal bántalmazzák magzataikat, hogy sérült gyermekeikért dupla családi pótlékot kapjanak.

Káló Norbert, a BHIM RAO Egyesület képviselője elmondta: a laki és szendrőládi nők panasszal éltek az EBH-nál, mert Molnár Oszkár – “annak ellenére, hogy települési elöljáróként tisztába kellene legyen a jogszabályokkal és a valós helyzettel” – alaptalanul megvádolta a két település roma anyáit azzal, hogy az állítólagos cselekményeket a kiemelt családi pótlék megszerzése miatt követnék el.

Az egyesület képviselője hangsúlyozta: Magyarországon a sajátos nevelési igényű gyermekek után nem jár kiemelt családi pótlék, így “értelmetlen a rágalmazó vádaskodása, hiszen nyerészkedésre nem is lenne lehetősége az elkövetőknek”. Ez a kijelentés csak a romák iránti gyűlöletet szítja, a társadalomból való kitaszításunkat szolgálja – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik