Belföld

Romagyilkosság: súghattak a rendőröknek

Ismerős buktathatta le a romák ellen elkövetett gyilkosságok gyanúsítottjait, legalábbis ezt feltételezi az augusztus 21-én elfogott banda egyik tagjának jogi képviselője. Barcsi István az FN.hu-nak azt mondta, védence, Cs. István továbbra sem tudja, milyen bizonyítékok alapján tartják fogva.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai fogdájában őrzik azt a négy férfit, akiknek a rendőrség gyanúja szerint köze lehetett a romagyilkosságokhoz. Köztük van a katonai múlttal rendelkező Cs. István is. Őt az eddigi információk szerint a nyomozók azzal gyanúsítják, hogy a tiszalöki támadáshoz fuvarozta a K. testvéreket.

Hogy ezt mi bizonyítja, azt egyelőre nem osztotta meg a rendőrség a védelemmel. Barcsi István ügyvéd elmondta, Cs. Istvánt az elmúlt 25 napban egyszer hallgatták ki, vallomást nem tett, és azóta sem beszél.

Fülest kaphattak a rendőrök

A férfi jogi képviselője úgy véli, nem pusztán a nyomozói munka vezetett az elfogáshoz, a rendőrségnek valaki megmondhatta, kiket és hol kell keresni.

Romagyilkosság: súghattak a rendőröknek 1

Valószínűleg az őrizetbe vett gyanúsítottak ismeretségi körében lehet a nyomozók segítője, véli az ügyvéd, aki szerint ezt a teóriát az is erősíti, hogy miután a kommandósok lerohanták a debreceni szórakozóhelyet, Cs. Istvánt az igazoltatás után elengedték.

várnak

Az ügyben megkerestük a Nemzeti Nyomozó Irodát, ám ott egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Később a nyomozók egy alkalmazottal visszahívatták a férfit, akit csak ekkor vettek őrizetbe.

A másik három gyanúsított sem tett eddig vallomást. A 42 éves K. Árpád, aki a rendőrök szerint ölhetett, szintén nem beszél. A férfi kirendelt ügyvédje azt mondta, hetente többször is meglátogatja védencét, aki a körülményekhez képest jól van, és hamarosan a rokonaival is találkozhat.

Ruzsbaczky Nóra közölte: egyelőre csak olyan szakértői véleményeket kapott, amely DNS-minták alapján feltételezi, hogy K. Árpád több helyszínen is ott volt.

A hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat feltételezett elkövetőit augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a kommandósok.

A négy férfit, a 30 éves P. Zsoltot, a 42 éves K. Árpádot, testvérét K. Istvánt és a korábban szerződéses katonaként Koszovóban is szolgált Cs. Istvánt az elfogás után 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik