Belföld

Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása

A nyári szünet után kedden Baráth Etele, Csiha Judit és Baja Ferenc szocialista politikusok tanúkénti meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A március 17-én megkezdődött tanúmeghallgatásokat várhatóan decemberre fejezi be a bíróság. A vádiratban közel kétszáz tanú szerepel, de többen írásban tehetnek vallomást.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János egykori szocialista politikus és társai ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János – aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt – 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblán szintén kedden kezdődik a Zuschlag-ügy mellékszálaként folyó per, melyben Weiszenberger László egykori kistérségi megbízottat, az MSZP korábbi kiskunhalasi önkormányzati képviselőjét hivatalos személyként elkövetett hivatali befolyással üzérkedés, valamint hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek és első fokon öt év börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik