Belföld

Tölgyessy: borítékolható a baloldal kudarca

A 2010-es költségvetéssel az ország visszaszerezheti a külföld bizalmát, de ezt mindenki megszenvedi majd - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az alkotmányjogász szerint a megszorítások a baloldal vesztét hozzák majd a következő választásokon.

A 2010-es költségvetés tervezetében túl sok újdonság nincs, a számokban egyértelműen az IMF-fel kötött megállapodás elemei köszönnek vissza – mondta Tölgyessy Péter a 180 percben.

Az alkotmányjogász szerint a jövő évi büdzsé rettenetes terheket ró majd az emberekre, az viszont látszik, hogy a külföldiek elégedettek a kormánnyal. Tölgyessy Péter nem tartja kizártnak, hogy az államháztartási hiányt tekintve az Európai Unió három legjobb országa közé kerülünk.

Az ellenzék Tölgyessy szerint azt mondja, amit az emberek hallani akarnak, de a Fidesznek egy győzelem esetén nem sok mozgástere lesz.

Ha egyébként az MSZP-nek egy kis esze is lett volna, már rég visszaadta volna a felhatalmazást, és a Fidesz-kormány bajlódna ezekkel a kérdésekkel, mondta a műsorban az alkotmányjogász, aki szerint most már borítékolható a baloldal kudarca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik