Belföld

Szili: lelkiismereti okból távozom

Politikai és lelkiismereti okokból döntöttem úgy, hogy távozom a házelnöki posztról. De az élet nagy ajándékának tekintem, hogy ezt a feladatot betölthettem – mondta Szili Katalin búcsúzásakor.

Megtapasztaltam, hogy milyen, amikor a politikus el tud szakadni pártjától, tud kezet nyújtani a másik oldalnak – mondta a leköszönő házelnök, aki búcsúbeszédét a pulpituson mondta el.

Még több időt fordítok majd azokra a kérdésekre, amely az embereket igazán foglalkoztatják; így lehet a politikának és a politikusoknak elveszett hitelét visszaadni – mondta Szili Katalin, akit beszéde végén valamennyi képviselő megtapsolt.

Az ülésszak vezetését Lezsák Sándor, a Fidesz politikusa vette át, aki rövid beszédben méltatta Szili Katalin érdemeit, aki a rendszerváltás óta példátlanul sokáig, 88 hónapig töltötte be a házelnöki posztot. Mint mondta, számos olyan kezdeményezést tett, amelyet valamennyi párt támogatott, és amelyek elsősorban a határon túli magyarok ügyét és a fenntartható fejlődést szolgálták.

Az MSZP Katona Bélát javasolja házelnöknek a leköszönt Szili Katalin helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik