Belföld

Húsklopfolóval verte agyon édesanyját

Saját édesanyját ölte meg kisvárdai lakótelepi lakásukban 2008. decemberében egy húsklopfolóval az a férfi, akit hétfőn jogerősen 8 év börtönre ítélt a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa.

A vádlott az utolsó szó jogán a könnyeivel küszködve mondta, hogy ő nem emlékszik a történtekre, nem tudja, hogyan történhetett.

Az akkor 41 éves vádlott az édesanyjával (az ügy sértettjével) és saját élettársával élt együtt Kisvárdán, a Gyár úti lakótelepen. A férfi élettársa volt egyben az asszony gondnoka is, ápolásáról ő gondoskodott, közöttük tartási szerződés is köttetett.

Az epilepsziában, más idegrendszeri betegségekben, valamint
cukorbetegségben szenvedő vádlott egy hatvanezer forintos kölcsön miatt folyamatosan veszekedett édesanyjával és élettársával.

2008. december 1-én a vádlott, hogy ne hallja a kölcsön adott pénz miatti veszekedést, elindult sétálni. Egy közeli boltban vett egy üveg bort és azt egy parkban elfogyasztotta.

Beleszorult

Este hazament és a lakrészében tévézett, majd ismét eszébe jutottak az őt ért sérelmek, így a konyhaszekrényből elővett egy 700 gramm súlyú húsklopfolót és annak bárd alakú éles végével nagy erővel kétszer fejen ütötte édesanyját úgy, hogy a második ütés következtében a bárd beleszorult az asszony koponyájába.

Az élettársa felébredt a zajokra, értesítette a mentőket és a
rendőrséget; a vádlott a helyszínen megvárta a rendőrség
kiérkezését.

Pro és kontra

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményét közeli hozzátartozója sérelmére, ittas állapotban követte el, továbbá a személy elleni erőszakos jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott javára büntetlen előéletét,megbánó magatartását és azt, hogy a beszámítási képessége közepes mértékben volt korlátozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik