Belföld

Szerényebb lesz az SZDSZ?

Új korszak kezdődött a Szabad Demokraták Szövetségének életében, szerényebb, őszintébb és nem kizárólag a fővárosból irányított pártot építenek – jelentette ki szombati kiskunhalasi sajtótájékoztatóján Retkes Attila, a párt elnöke.

A párt készülő programjától és új alapokra helyezett kommunikációjától remélik azt a változást, amely lehetővé teszi számukra a 2010-es választásokon a 6-7 százalékos támogatottság elérését – mondta az MTI kérdésére válaszolva az SZDSZ elnöke.

Az első lépéseket már meg is tették – folytatta -, hiszen a párton belül megalakult az a hét, “teljesen nyitottan működő” szakpolitikai kabinet, amely hivatott lesz korszerű válaszokat adni a társadalom legégetőbb problémáira. Az elmúlt két hónap során három stratégiai tanulmányt is kidolgoztak. Az egyik az európai liberális pártok munkáját, sikereinek és kudarcainak okát taglalja, a másik az SZDSZ jövőképét vázolja, a harmadik pedig a közvélemény-kutatási adatokat elemzi.

A szabad demokraták országjárása szeptember 16-án Heves megyében kezdődik és október végéig minden megyét érint – közölte Retkes Attila.

Az őszi parlamenti ülésszakra is készülnek: konkrét javaslatokat akarnak benyújtani a devizahitelesek védelmében, valamint a rugalmas foglalkoztatási formák és a tehetséggondozás, innováció, illetve a tudományos kutatás támogatása ügyében. Felemelik majd szavukat az önkormányzatok pénzügyi helyzetének javítása és a közösségi közlekedés reformja érdekében is – mondta a pártelnök.

Azzal is igyekeznek ismét elnyerni a választók támogatását, hogy minden fórumon hangsúlyozzák: új korszak kezdődött a Szabad Demokraták Szövetségének életében. “Egy szerényebb, őszintébb és nem kizárólag a fővárosi elefáncsonttoronyból irányított pártot építünk” – fogalmazott a pártvezető. Azok kivételével, akik nem hajlandók a liberális szellemiségért dolgozni – az SZDSZ-ből kilépett tagokat is ide értve –, bárkivel hajlandók az együttműködésre – tette hozzá az SZDSZ Bács-Kiskun megyei választmánya ülésének szünetében tartott tájékoztatón Retkes Attila.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.