Belföld

Kevés állami cégvezető utalta vissza a prémiumát

Péntekig a 250 állami tulajdonban lévő cég 450 felsővezetője közül 177-en utalták vissza a tavaly év végi jutalmukat – írja a Blikk.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint ez összesen 240,4 millió forint, de a szám nem végleges, mert folyamatosan érkeznek a befizetések.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) korábban úgy tervezte, hogy a befizetések augusztus végéig lezárulnak. A tervek szerint nettó 300-350 millió forintnak kellett volna befolynia.

Bajnai Gordon korábban a napilapnak azt mondta, jogi lépéseket kezdeményez azon cégvezetők ellen, akik nem tesznek eleget a kormány kérésének, hogy a válság miatt mondjanak le tavaly év végi prémiumuk feléről.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök 2008 októberében tette ezt a kezdeményezést, azt kérte az állami cégek vezetőitől, hogy a 2008-as jutalom feléről, és a 2009-es összeg egészéről mondjanak le. Ezt összesen 2 milliárd forintra becsülték, és erdőtelepítésre kívánták fordítani.

A Blikket az MNV úgy tájékoztatta: az erdőtelepítési program első fele lezárult, 614 hektár új erdőt telepítettek, amelynek az értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik