Belföld

MSZP: ahhoz, hogy újjáépíteni kelljen, rombolni kell

Az MSZP szerint ahhoz, hogy Magyarországon bármit újjá kelljen építeni, rombolni kellene.

Nyakó István, az MSZP szóvivője Orbán Viktor Fidesz-elnök szavaira reagálva azt mondta: az elmúlt években Magyarországon több száz település és iskolák sokasága újult meg, utak épültek, így ahhoz, hogy bármit újjá kellene építeni, ahhoz rombolni kellene.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor figyelmét elkerülhette, hogy Magyarország a kormány válságkezelő programjának köszönhetően meg tudta védeni magát a gazdasági válság legdrámaibb hatásaitól.
Hozzáfűzte: a bizalom lassan visszatér az ország iránt, az uniós fejlesztések tekintetében Magyarország pedig a régió éllovasai között van.

Nyakó István azt mondta, ha Orbán Viktor nem Mexikóban, hanem Ausztriában nyaralt volna, ha nemcsak külföldi konferenciákon tette volna tiszteletét, hanem ő is utazott volna azokon az autópályákon, amelyek az ő idejében egy centiméterrel sem épültek tovább, ha átment volna azokon a hidakon, amelyek a szocialista kormányok alatt épültek, akkor látta volna, hogy az ország fejlődött, a polgárok pedig gyarapodtak.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Konrad Adenauer Alapítvány által a határnyitás 20. évfordulóján szervezett budapesti konferencián közölte: hamarosan szükség lesz Magyarország újjáépítésére, hasonlóan Németország háború utáni újjáépítéséhez. Elmondta: pontosan tudja, hogy az előző rendszer, a szocializmus mit csinált az emberből, ezért mindent meg fog tenni, hogy annak a rendszernek a képviselői és szellemi utódai ne gyakorolhassanak hatalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik