Belföld

Bajnaiékról szól a Fidesz gyűlése

Megkezdődött a Fidesz országos gyűlése. A zárt körű rendezvény meghívottjai megtöltötték a Millenáris Park nézőterét. Tarlós István a budapesti városvezetés anarchiájáról beszélt. Kósa Lajos viccelt. Az FN.hu helyszíni tudósítása.

A Himnusz eléneklésével megkezdődött a Fidesz országos nagygyűlése.
Az esemény előtt a fideszes politikusok a nyári szünetet követően régi ismerősként üdvözölték egymást.

Az FN.hu helyszíni tudósítója a helyszínen látta olyan politikusok, mint Deutsch Tamás és Révész Máriusz mellett Czene Attila olimpiai bajnok úszót is. A rendezvényen feltűnt Balázs Péter színművész, Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője és Rogán Antal, V. kerületi polgármester is feleségével.

Az első felszólaló, Tarlós István a fővárosi MSZP-SZDSZ káros tevékenységéről beszélt a hallgatóságnak. Szerinte veszedelmes időszak volt ez, ám vannak jelek, hogy ez az időszak lejárt. Tarlós úgy fogalmazott, a budapestiek nem “hülyék”.

Tarlós a négyes metróról szólva elmondta, megbecsülhetetlenek a többletköltségek, nem látszanak a pénzügyi források, a befejezés dátuma szintén nem tudható. A Fidesz 2006-os főpolgármester-jelöltje szerint kaotikus állapotok vannak. A város működtetésének nincs se rendje, se rendszere. A rövid távú hasznot előbbre valónak tartották a biztonságos működésnél. “Rettenetes herdálás folyik. Az MSZP-SZDSZ-koalíciónak nincs jövőképe” – mondta Tarlós István.

Az anarchia iskolapéldája

A virágzó anarchia iskolapéldája a BKV – hangsúlyozta a fidesz szakpolitikusa. Mint fogalmazott, a tanácsadói szerződések jelentik az igazi pazarlást.

Tarlós: nem kell erőltetni, ami nem megy (fotó: MTI)

Tarlós: nem kell erőltetni, ami nem megy (fotó: MTI)

Tarlós István beszédében komikusan sorolta fel azokat a tételeket, amelyekről a BKV megbízási szerződést kötött. Ilyenként említette a Combino villamos kerékkopásának megfigyelésére kötött szerzősét. „Ők már bizonyítottak, nem kellene tovább erőltetni, ami nem megy” – fogalmazott Tarlós István. Szerinte a felelősséget megosztanák, de a hatalmat nem akarja a jelenlegi koalíció kiadni a kezéből a fővárosban.

Félelmetes ügyek a fürdőknél

A gyógyfürdőknél is félelmetes ügyek kezdenek felsejleni – tért át a Fidesz fővárosi politikusa a BKV-ról a többi állami céghez. Szerinte a számonkérések, a független hatósági vizsgálatok elkerülhetetlenek. A befejezetlen rendszerváltozás célja a demokrácia volt, nem az MSZP és az SZDSZ hatalmon maradása.

„Mi azért akarunk hatalomra kerülni, mert ez az állapot már tarthatatlan” – mondta taps közepette Tarlós István. Hozzátette: kiszámíthatóságot és reményt akarnak adni a budapestieknek. „Legyetek ott, ha kell, mi ott leszünk. Megköszönni az utódaink fogják nektek. Mindannyiunk utódai” – zárta beszédét Tarlós István.

Kósa motorral jött

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke elmondta, motorral jött, ám arra nem fért rá a beszéde, így fejből mondta el mondandóját. Szerinte gyökeresen másként kell gondolkodni a jövőnkről.

Úgy látja, a képlet teljesen elkeserítő, nem azért, mert Bajnai Gordonék rossz döntést hoznak. Hanem azért, mert az embereknek még annyi idejük sincs együtt gondolkozni a vezetőikkel, mint ameddig egy tartós tej eláll a kamrában – fogalmazott Debrecen polgármestere utalva arra, hogy a mostani kormány csak egy meghatározott időszakra vállalta megbízatását.

A politikus azt mondta, hogy a kormány olyan mértékben ügyetlen és képtelen a kormányzásra, hogy a jó célokból is katasztrófát hoznak ki.

Egy vicc

Kósa szerint a kormány olyan, mint az etióp mikulás. (Kósa Lajos elmesélte a viccet is: e szerint az etióp kisfiú a Mikulás kérdésére elmondta: azért olyan sovány, mert nem eszik eleget. „Akkor nem kapsz csomagot” – válaszolta a Mikulás).

Kósa Lajos egyébként egészséges életmódra buzdít mindenkit, mégpedig azért, mert az egészségügyi elvonások már veszélyeztetik az ellátást. Amióta Horváth Ágnes távozott Afrikába celebnek, úgy tesznek, mintha minden rendben lenne” – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik