Belföld

Tarlós: a Fidesz nem juttatta volna ide a várost

A közvélemény szédítésének tartja a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, hogy ugyanaz az MSZP tesz majd rendet a BKV-nál, amelyik a jelenlegi helyzetet előidézte a közszolgáltató cégeknél a városüzemeltetésében.

Tarlós István csütörtökön a BKV működési problémáival foglalkozó sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra: a városvezetés eddigi kijelentéseivel ellentétben szocialista politikusok csütörtökön azt közölték, hogy a BKV már nem állami támogatást kapna, hanem csak egy lehetőséget arra, hogy meglévő, csaknem 90 milliárd forintos hitele mellé újabbakat vegyen fel.

Ezzel az újabb, 35 milliárd forint körüli hitellel, valamint a 4-es metrónál elbukott 56 milliárddal, a csepeli szennyvíztisztítónál kapott 12 milliárd forintos büntetéssel, az idei költségvetésben tervezett 35 milliárdos hitellel, továbbá a napokban felmerült újabb 17 milliárd forintos hitellel “összességében 435 milliárd forintra rúgna” a fővárosra háruló teher, amit nem tudni mikor és miből tud a jelenleg 160 milliárd forintos adósságú város rendezni – mondta.

Tarlós István kijelentette: a Fidesz nem juttatta volna ide a várost, teljesen más szellemiségben, struktúrában, módszerekkel, egészen mást akarnak és fognak csinálni.

Bár az utóbbi napokban még az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és a BKV felügyelőbizottsági elnöki tisztségének elfogadásáról nyilatkozott, mára úgy látszik, mégis inkább az évek óta folytatott megosztó, minden támadó és tagadó politikát kívánja folytatni Tarlós István és a Fidesz – reagált Molnár Zsolt, az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke a Tarlós-nyilatkoztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik