Belföld

November végén lehet új büdzsé

A tervek szerint november 30-án tartja a parlament a 2010-es költségvetés zárószavazását. Erről Szili Katalin leköszönő házelnök számolt be a házbizottság csütörtöki ülése után.

Szili Katalin közölte: pénteken veszi át a törvényjavaslatot a pénzügyminisztertől, a büdzsé vitája pedig október 6-án kezdődik. Ha a frakciók hozzájárulnak a házszabálytól való eltéréshez, akkor az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mellett most először a Költségvetési Tanács (KT) is véleményt mondhat a büdzsé tervezetéről.

Az Országgyűlés szeptember 14-én, hétfőn kezdi meg az őszi ülésszakot, amely, szünet nélkül, december 14-ig tart – mondta a házelnök.

Szili Katalin elmondta, hogy szeptember 14-én a napirend elfogadását követően mond le házelnöki pozíciójáról, utódát az interpellációs időszak után választják meg. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a csütörtöki ülésen 88 hónapos együttműködés után elköszönt a házbizottságtól is. Kérdésre válaszolva közölte, hogy továbbra is parlamenti képviselő lesz, de azt egyelőre nem tudni, milyen bizottságban dolgozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik