Belföld

Juhász Gábor lesz az új titokminiszter

Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára lesz a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter. Ficsor Ádám szeptember 15-én távozik a kormányból.

Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára lesz a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter – közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos elmondta: Bajnai Gordon ezt be is jelentette az MSZP évadnyitó frakcióülésén csütörtökön délelőtt.

Az MTI úgy tudja, Bajnai Gordon a frakcióülésen azzal indokolta döntését, hogy szorosabb koordinációra van szükség a titkosszolgálatok és a rendőrség között. A kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy a polgári titkosszolgálatok felügyeletét minél távolabb kell tartani a politikától.

Ficsor Ádámot idén április 16-i hatállyal nevezte ki a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a kormányfő, miután elődje, Szilvásy György lemondott posztjáról. Ficsor Ádám augusztus elején jelentette be, hogy szeptember 14-én távozik posztjáról. Ezt az MSZP választási kampányában vállalt feladatával indokolta.

Arról egyelőre nincs döntés, hogy ki lesz Juhász Gábor utóda az államtitkári poszton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik