Belföld

Az MDF kifakadt a Fideszre

Agyonhallgatás helyett demokratához méltó fellépést vár a Fidesz vezetésétől Molnár Oszkár polgármester, országgyűlési képviselő kijelentései miatt - írja közleményében Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.

Úgy tűnik, az agyonhallgatás a Fidesz jól bevett eszköztárának része lett: eltusolták a fóti és nagykanizsai korrupciógyanús botrányokat, és hallgatnak az esztergomi polgármester tarthatatlan magatartásáról, hogy semmibe veszi tantestülete pedagógusainak szakmai álláspontját. Ebbe a sorba illeszkedik az edelényi ügy is.

A Fidesz láthatóan nem tud mit kezdeni Molnár Oszkár edelényi polgármester botrányos, romákat és melegeket súlyosan sértő kijelentésivel. Az MDF szerint pedig a válasz egyszerű: ha a Fidesz vezetése az alapvető erkölcsi és demokratikus normákat követve állna a helyzethez, agyonhallgatás helyett már napokkal ezelőtt, a botrány kirobbanásakor megtette volna a szükséges lépéseket. Ehelyett úgy tűnik, a Fidesz inkább féltve óvja vonzerejét a radikális, szélsőséges táborban.

Az MDF arra kéri a Fideszt, hogy lépjen fel európai párt módjára az ügyben. Mi, konzervatívok nem fogadjuk el, hogy ma Magyarországon egy jelentős parlamenti párt felelősségvállalás és azonnali lépések helyett eltussolhatja egy országgyűlési képviselőjének posztjához méltatlan kijelentéseit – írja az MDF szóvivője.

A Fidesz mély hallgatása érthetetlen azok után, hogy Molnár Oszkár máig büszkén vállalja kijelentéseit. Amennyiben a polgármester akár egy estről is tud, büntetőeljárást kell indítania. De az általánosításhoz nincs joga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik