Belföld

Vizsgálják a bőnyi neonáci tábor valódiságát

A Nemzeti Nyomozó Iroda már vizsgálja, hogy valóban kaptak-e fegyveres kiképzést német neonácik a Győrhöz közeli Bőnyön. Hétfőn a köztévé Híradója bemutatta a helyszínt, ahol állítólag magyar hungaristák készítették fel a harcra a németeket.

A Junge Welt című német lap Cél a megsemmisítés című cikkében lehetett olvasni, hogy német neonácik júliusban a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai táborában közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak.

Az M1 Híradó hétfőn közölt riportja szerint a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny külterületén működött a hungarista tábor. A felvételek tanúsága szerint még mindig ki van függesztve a házirend, amely szerint a tábor területére melegek, zsidók és cigányok nem léphetnek be.


Nagyobb térképre váltás

A Népszabadság már korábban is írt arról, hogy katonai gyakorlatokat tartanak és harcászati táborokat szerveznek a hungaristák, folyik a kiképzés: a demokrácia pusztulására, a “tűzben, mocsokban és vérben születő új világ eljövetelére készülnek”.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője azt mondta, hogy egyelőre nem kaptak bejelentést a táborral kapcsolatban, de ellenőrzik a sajtóban megjelenteket.

A Magyar Nemzeti Arcvonal a kilencvenes évek végén bukkant fel a magyar sajtóban: 1997-ben ez a szervezet tartotta az első megemlékezést Budapesten arról, hogy 1945. február 11-én több tízezer német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített budai Várból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik