Belföld

Ficsor: számonkérés lesz

A leköszönő titokminiszter szerint spekuláció arról beszélni, mennyivel korábban fogták volna el a romák gyilkosait, ha az NBH nem hibázik.

A romagyilkosságok kapcsán a nemzetbiztonsági hivatalban (NBH) indított vizsgálat szerint a nyomozás során lehetett volna “nagyobb alaposság” – nyilatkozta az MTV Az Este című műsorának Ficsor Ádám, leköszönő titokminiszter. Nem lehet ugyanakkor arról beszélni, mi lett volna, ha az NBH nem hibázik, a miniszter szerint már a kérdés feltevése is spekuláció.
Azt nem tudjuk, mi lett volna ha, de az biztos, hogy lesz számonkérés.

A szolgálatnál felderített hiányosságok 2008-ban, azaz Ficsor kinevezése előtt történtek, ezért a miniszter nem érez személyes felelősséget, ahogy fogalmazott: a kérdés nem felvethető. Bár több részlete államtitok, a vizsgálat szigorú és következetes volt.

A gyanúsítottak elfogása után az NBH-ban belső elemzés indult, amely eredményeire alapozva rendeltek el belső vizsgálatot az interneten megjelent – mint később kiderült, nem eredeti – dokumentumok alapján. Ez azt jelenti, hogy a ma ismertetett vizsgálati eredmények ezen iratok nyilvánosságra kerülése nélkül is megszülettek volna – mondta a miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik