Belföld

Fegyházba megy a kegyetlen kaposvári apa

Leghamarabb 68 éves korában szabadulhat az a kaposvári férfi, aki tavaly márciusban halálra verte hároméves kisfiát. A most 38 éves apára a Pécsi Ítélőtábla is életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki.

Különös kegyetlenséggel végzett kisfiával a kaposvári Csonka János, akit korábban az első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság is életfogytiglanra ítélt.

A vád szerint a férfi rendszeresen verte élettársát és a kapcsolatukból született gyerekeket. Ezért és vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönbe is került, de 2007 nyarán kiengedték.

A férfi ekkor fejébe vette, hogy a letartóztatása alatt született negyedik gyermekük nem tőle származik, ezért az anyát, majd a kisfiút is többször verte, ököllel, tenyérrel ütötte.

A gyerek emiatt már 2007 nyarán kórházba került, az apa ellen pedig eljárás indult. A férfi élettársa a családgondozó tanácsára a dombóvári anyaotthonba költözött, de nem szakította meg a kapcsolatot párjával, sőt a gyerekekkel együtt rendszeresen hazajárt hozzá.

Tavaly márciusban a legkisebb gyerek nélkül ment vissza az anyaotthonba. Távollétében az apa naponta verte a fiút, még egy botot is eltört rajta, de sírnia nem volt szabad, mert azért is verés járt.

Csonka János élettársa hazatérte után is kezet emelt a kisfiúra. A gyerek egyre nagyobb fájdalmakat élt át, majd március 25-én belehalt sérüléseibe; a testén 44 külsérelmi nyomot talált az orvosszakértő.

A bíróság szerint a gyerek életét az időbeni orvosi beavatkozás megmenthette volna, de a szülők – annak ellenére, hogy látták, a kisfiú egyre rosszabb állapotban volt – nem fordultak orvoshoz, nem kértek segítséget.

A halálra vert gyermek anyját három és fél év börtönbüntetéssel sújtották segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik