Belföld

Tarlós: trükköznek a szocialisták

Minden jogalapot nélkülöző, a közvéleménynek szóló kommunikációs trükk, színjáték az, hogy Hagyó Miklós és Horváth Csaba ideiglenesen visszaadta hatásköreit a főpolgármesternek - nyilatkozta Tarlós István.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy a főpolgármester-helyettesek a hatásköröket a főpolgármestertől kapják. Ezekről bármikor lemondhatnak, ideiglenes jelleggel azonban nincs erre jogszerű lehetőségük. Vagy lemondanak, vagy nem. Ha pedig lemondtak hatásköreikről, akkor már gyakorlatilag nem is főpolgármester-helyettesek – szögezte le.

Hozzátette, hogy ha nem látják el a feladataikat, nem dolgoznak, akkor nem is jár nekik a fizetés. A munka nélküli főpolgármester-helyettesek fogalmát ugyanis sem a törvényi előírások, sem a szokásjog nem ismeri. Mivel pedig nem jár nekik fizetés, ezért nem is utaltathatnak át semmit pr jelleggel az úgynevezett Krízisalapba.

Tarlós István úgy véli, hogy ezzel a trükközésükkel a szocialisták ijesztgetni próbálják a főpolgármestert. Ezt azonban elég ügyetlenül teszik, mivel állandóan nem létező, a törvény által nem ismert megoldásokkal kísérleteznek. Mindezt pedig úgy kommunikálják a nyilvánosság előtt, mintha jogszerűen létezne is az, amit mondanak. Az, hogy a továbbiakban mi is történik ez ügyben a városházán, az Demszky Gábor főpolgármestertől függ – mutatott rá az ellenzéki politikus.

Az MTI városházi értesülései szerint Hagyó Miklós lemondta azt a találkozót, amit péntek délutánra kezdeményezett Tarlós Istvánnal. A megbeszélésre várhatóan egy hét múlva kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik