Belföld

Ikvai-Szabó felügyelné a BKV-t

Az MSZP fővárosi szervezete azt javasolja, hogy az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyetteshez kerüljön a BKV teljes felügyelete.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke javaslatukat azzal indokolta, hogy egyértelműnek és világosnak kell lennie, kinek a dolga és felelőssége a BKV-nál rendet teremteni.

Ikvai-Szabó Imre (Fotó: MTI)

Ikvai-Szabó Imre (Fotó: MTI)

“Abból a gyakorlatból ugyanis nem kérünk, amelyben a szabad demokraták a döntésbe beleszólást kérnek, de a politikai felelősséget a döntésekért nem vállalják” – fogalmazott.
A szocialista politikus szerint a fővárosi közlekedési vállalat helyzetét csak úgy lehet rendezni, ha megszüntetnék a cég kettős irányítását, azaz egyértelmű felelősségi viszonyokat teremtenek.

Burány Sándor szerint megbukott az eddigi kettős irányítási rendszer, amelyben egy szabad demokrata, Ikvai-Szabó Imre és egy szocialista, Hagyó Miklós felügyelte közösen főpolgármester-helyettesként a BKV-t.

Ezért azt javasolja az MSZP, hogy Ikvai-Szabó Imréhez kerüljön a cég teljes felügyelete, hogy legyen egyértelmű és világos, kinek a dolga és felelőssége a BKV-nál rendet teremteni – hangoztatta.

Burány Sándor elmondta, hogy szombaton délelőtt folytatódik a koalíciós egyeztetés. A két koalíciós partner között a vita azért robbant ki, mert Demszky Gábor főpolgármester a szocialista Horváth Csaba főpolgármester-helyettesre bízta a BKV felügyeletét, amelyről a hét elején mondott le Hagyó Miklós.

A fővárosi szocialisták Demszky Gábor ezen lépését a koalíciós szerződés megsértéseként értékelték. Hagyó Miklós és Horváth Csaba pénteken ideiglenesen visszaadta minden, a főpolgármestertől kapott hatáskörét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik