Belföld

Fidesz: hiteltelen a nagykanizsai MSZP

Hiteltelennek nevezte a nagykanizsai polgármestert és a helyi MSZP-t a város fideszes alpolgármestere pénteken, mert az érintettek ígéretük ellenére nem támogatták a közgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslatot. Az MSZP szerint a város érdekében előbb meg kell fontolni ezt a lépést.

A Fidesz nagykanizsai frakciója csütörtökön kezdeményezte, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát az elmérgesedett ellentétek miatt. Az előterjesztést a polgármester a jegyző törvényességi észrevétele ellenére nem vette napirendre, de arra ígéretet tett, hogy szeptember 24-ére rendkívüli közgyűlést hív össze ezzel az egyetlen napirendi ponttal.

Az alpolgármester közölte: Marton István polgármester és a vele “koalícióban” lévő MSZP több tagja azt mondta egy hónappal ezelőtt, hogy támogatja a testület feloszlatását, de ezt a közgyűlés csütörtöki ülésén mégis megakadályozták.
Keresik a kibúvót, a kifogásokat, mert nem érdekük, hogy új, működőképes közgyűlése legyen a városnak – jelentette ki Cseresnyés Péter.

Bene Csaba fideszes frakcióvezető arra szólította fel a polgármestert és az MSZP képviselőit, hogy szeptember 24-én szavazzák meg a város érdekében az önfeloszlatásról szóló előterjesztést.

A polgármester “megosztó, botrányban érdekelt személyiségével a feladatára alkalmatlan” – vélekedett.

Fodor Csaba, a közgyűlés szocialista frakciójának tagja az MTI-nek azt mondta: az MSZP nem utasítja el feltétlenül a közgyűlés feloszlatását, de ezt a döntést előbb meg kell fontolni.

A közgyűlés mandátumának félidejében vagy tavasszal itt lett volna az ideje, de most, a jövő évi költségvetés összeállításkor, a város érdekében át kell gondolni ezt a lépést – jelentette ki.
A Fidesz helyi szervezete “fentről kapott egy parancsot, hogy fel kell oszlatni a nagykanizsai közgyűlést”, így terelve el a figyelmet más fideszes önkormányzatok botrányairól – vélekedett Fodor Csaba. Hozzátette: a fideszes kezdeményezés váratlanul érte az MSZP-t, mert az elmúlt hetekben éppen arról kezdtek tárgyalásokat a jobboldali politikusokkal, hogy miként lehet együttműködni a választásig hátralévő egy évben.

Marton Istvánt 2006-ban a Fidesz támogatásával választották meg polgármesternek, azóta azonban elhidegült a párt és a városvezető viszonya. Marton István pénteken jelentette be, hogy feljelentést tesz a Délzalai Vízmű Zrt. gazdálkodása miatt ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amelyben Cseresnyés Péter rokonának a cége érintett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik