Belföld

Volt táborban Kolompár, de nem nyaralni

Kolompár Orbán szerint a politikai ellendrukkerei mindent elkövetnek a lejáratása érdekében, amikor azt terjesztik róla, hogy hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült volna közpénzből a Balatonnál. Vele egyetértve a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke csak vendégként, pár órára jelent meg a Balatonmáriafürdőn tartott táborozáson.

Kolompár Orbán kijelentette: “politikai ellendrukkereim és a velük cinkos médiával együtt Kolompár Orbán-fóbiában szenvednek, és mindent elkövetnek a lejáratásom érdekében”.
Közlése szerint évente 10-15 táborba, hasonló jellegű rendezvényre kap meghívást, amelynek – anyagi ellenszolgáltatás nélkül – mindig eleget tesz, és a romák oktatási, foglalkoztatási helyzetéről, jövőjéről beszélget a táborvezetőkkel és a gyermekekkel.

Az OCÖ elnöke úgy fogalmazott: “Sem külföldi, sem egzotikus nyaraláson soha nem vettem részt, ellentétben más bal-, és jobboldali politikusokkal, roma vezetőkkel, annak ellenére, hogy erre már számos alkalommal nyílt volna lehetőségem”. Közlése szerint OCÖ-elnökként egyetlen nap szabadságot sem vett igénybe az elmúlt hat év alatt.

méltatlanná válhat

Ha a legújabb hírek beigazolódnak, Kolompár Orbán “méltatlanná válhat” az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztének betöltésére, ezért döntenie kell, hogy megtartja-e pozícióját – közölte Teleki László, az MSZP romapolitikusa.

Ott volt, de nem nyaralt

Szintén Kolompár Orbán lejáratására tett kísérletnek tartja a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzata elnöke azt a sajtóban megjelent információt, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke “luxusnyaralásra” költötte volna a romagyermekek táboroztatására elnyert pályázati összeget.

Agócs János, a Bács-Kiskun megyei cigány kisebbség önkormányzatának elnöke közleményében tudatta: Kolompár Orbán nem tagja a Bács-Kiskun megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak, a gyermekek táboroztatásában nem vett részt, a programot az OCÖ nem támogatta, a roma vezetőt pedig mindössze egy délutáni beszélgetésre hívták meg a gyermekek és kísérőik közzé.

A megyei kisebbségi önkormányzat vezetője megjegyezte: a Balatonmáriafürdőn tartott táborban összesen 65 gyermek és 10 kísérő vett részt, a táborozók faházas apartmanban üdültek, és ez szerinte nem nevezhető luxusnak sem Magyarországon, sem Európában.

Megmártóztak

A csütörtöki Magyar Nemzetben és a C-Press nevű honlapon közölt fotókra utalva Agócs János kifejtette: “a beszélgetést követően az egyébként +luxusnak nevezett+ 2×3 méteres műanyag medencében nemcsak ő, hanem a gyerekek is a nagy meleg hatására megmártóztak, ezt követően a táborból Kolompár Orbán eltávozott”.

A megyei roma vezető azt is elmondta, mivel a táborozásra nyert pályázati támogatást – amely csak egy részét fedezte a teljes összegnek – visszafizették, végül a teljes költséget a megyei képviselet fedezte.

Szerződésszegés

Németh Erika, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) elnöke azt közölte: a Bács-Kiskun megyei Cigány Önkormányzat tavaly valóban nyert 400 ezer forintot gyerekek táboroztatására, de azt vissza kellett fizetnie kamatostul, mert az elszámolásnál kiderült, hét nap helyett csak öt napig táboroztak, és ez szerződésszegésnek minősült.

Az odaítélt támogatást az érdekképviselet még tavaly szeptemberben visszautalta a közalapítvány számlájára – tudatta Németh Erika.

Mondjon le!

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke csütörtökön közleményben lemondásra szólította fel Kolompár Orbánt. “Felszólítjuk a szocialista kormányt arra, hogy ne asszisztáljon tovább Kolompár Orbán törvénytelen pénzpazarlásához! A kormányzat a romák pénzét ne adja oda ennek az embernek, mert ezzel csak a cigányellenes hangulatot erősíti a társadalomban, valamint a romák közti elégedetlenkedést segíti elő” – írta a roma politikus.

A C-Press nevű honlap kedden, a Magyar Nemzet csütörtöki számában állította azt, hogy az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.

Kolompár Orbán azt mondta: a két sajtóorgánum, és a lapokkal valótlan információkat közlő Hajek Csaba ellen jogi lépéseket tesz rágalmazásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik