Belföld

Orbán: én felkészültem

Orbán Viktor szerint az ősszel a legizgalmasabb az lesz, hogy sikerül-e felkészülnie a Fidesznek a rá váró feladatokra, és az emberek támogatnak-e egy mély és erős változást a következő év elejétől. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke erről saját honlapjára szerdán feltett, családi körben felvett videón beszél, miközben húst sütögetett gyerekeivel.

Orbán Viktor saját kertjében, hússütés közben azt mondta, hogy nehéz lesz az ősz a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt, amely az országot gyakorlatilag csődbe juttatta. Szerinte a legfontosabb kérdés az, hogy a Fidesz képes lesz-e mély és erős változásokat elérni.

A munkanélküliség nőni fog, ez a gazdaságpolitika az összeomlás felé viszi az országot, tehát az lenne a jó, ha minél kevesebb idő menne kárba a változásig – tette hozzá a Nyárutó az Orbán családnál című összeállításban.

Orbán gazdaságpolitikáról beszélt sütögetés közben - VIDEÓ!

Orbán gazdaságpolitikáról beszélt sütögetés közben – VIDEÓ!

Orbán Viktor szerint a kormány ősszel folytatni fogja azt a politikát, amely az országot ide juttatta, a Fidesznek pedig, amennyire lehet, csökkentenie kell a “kártétel mértékét”. A pártelnök úgy látja, hogy ha a nemzetközi valutaalaptól nem érkezne rendszeresen pénz, akkor az ország nem tudna megállni a saját lábán. “Tehát Magyarország nem a saját lábán áll, hanem másokén. Még pontosabban mások tartják egy madzagon, és az ősz során ez a kormány nem tudja, de nem is akarja – nem is tudja, hogy ez volna a feladata – talpra állítani” – fűzte hozzá.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy “én felkészültem (…), ha az emberek is úgy akarják, az életemből szívesen áldozok arra néhány évet, hogy helyreüssük azt, amit a szocialisták tönkretettek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik