Belföld

Demszky: szeptember végére rend lesz a BKV-nál

Demszky Gábor szerint a BKV felügyelőbizottságának visszahívása is szóba kerülhet azon a szerdai egyeztetésen, ahol a közlekedési társaság felügyeletének átrendezéséről lesz szó.

Az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában nyilatkozó főpolgármester abban bízik, hogy szeptember végére sikerül rendezni a cég helyzetét, és megkaphatják a kormánygaranciát a harmincmilliárdos hitelhez.

A Margit híd felújításáról azt mondta, a bicikliút tervének megváltoztatása nem veszélyezteti az uniós támogatást. A híd jövő augusztus végi átadása az építő érdeke is – tette hozzá -, Demszky ugyanakkor attól tart, hogy a 21 milliárdos vállalási díjba a cég már beleszámította a késés miatti kötbért is.

A főpolgármester cáfolta, hogy a szocialisták a Fővárosi Közgyűlés feloszlatását kezdeményezték a múlt héten a közelmúlt botrányai miatt, és úgy látja, egyelőre megmarad az egyfős többség Budapest irányításához. Ha ez mégis eltűnne, át kell állni az ötpárti egyeztetésre, de Demszky Gábor szerint ez sem lenne tragédia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik