Belföld

Szabotázsra gyanakszik a BKV

Saját közleményei miatt indított belső vizsgálatot a BKV, mivel a cég 24 óra alatt két, egymásnak ellentmondó közleményt adott ki. A menedzsment szabotázsra gyanakszik.

Még kedden megnevezik a felelőst, akinek azonnal távoznia kell a cégtől – mondta kedd délután sebtiben összehívott sajtótájékoztatóján a cég kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet elmondta: a menedzsment értetlenül áll a tegnap kiadott közlemény előtt, és vizsgálják, hogy kinek állhatott érdekében a “szabotázsakció”. Állítása szerint a hétfő este kiadott közlemény valótlanságokat tartalmaz, a cég felügyelőbizottsága ugyanis nem hozott olyan határozatot, amely szerint a cég menedzsmentje felelős volna a végkielégítések ügyében.

Székelyné hozzátette: ő ezt azért mondta el, mert “rá volt kényszerítve”. Az MTI kérdésére elmondta: a cég sajtóosztálya előre megkapta az ülés határozati javaslatait, ezek alapján készült a közleményterv. Ezt a tervet ő személyesen küldte el a felügyelő bizottság titkárának. Ezért felmerül az ő személyes felelőssége is – tette hozzá.

Lapunk információi szerint a BKV-nál a közlemények kiadását hosszadalmas egyeztetés előzi meg. A közleményszöveg tervét a kommunikációs igazgató továbbítja a vezérigazgatóhoz, illetve a felügyelő bizottsághoz jóváhagyásra. Az így elfogadott szöveget aztán a sajtóosztály (hivatalos nevén Közönségkapcsolati Főosztály) vezetőjének utasítása alapján egy referens küldi ki. Jelen esetben tehát a belső vizsgálat az FB titkára, a kommunikációs igazgató, valamint közönségkapcsolati főosztályvezető munkájára terjedhet ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik