Belföld

Lehallgatják Morvai Krisztinát?

Levélben kérte a BRFK vezetőjét a Jobbik EP-képviselője, hogy korszerűbb technikával figyeljék a telefonbeszélgetéseit. Morvai Krisztina szerint volt rá példa, hogy szégyenkeznie kellett, amiért sokszor erősen visszhangzott a vonal.

„Szíves közbenjárását kérem ahhoz, hogy telefonlehallgatásaimat korszerűbb eszközzel oldják meg” – írja Tóth Gábor Budapesti rendőrfőkapitánynak címzett levelében Morvai Krisztina.

Az EP-képviselő szerint az egykori ENSZ-beli és mostani európai uniós külföldi munkatársaival, képviselőivel telefonálva sokat szégyenkezik az elmaradott, versenyképtelennek tűnő magyar technika miatt.

Morvai Krisztina az erős visszhangozásból, a vonal rendszeres megbontásából következtet arra, hogy beszélgetéseit figyelik. A politikus azt írta: „mi magyarok” még egy jó kis lehallgatásra is képtelenek vagyunk. Virág elvtárs a Tanú filmből forog a sírjában!”

Kapákkal a megszállók ellen

Morvai Krisztina a korszerűtlen lehallgatás mellett arra is felhívta a főkapitány figyelmét, hogy az Új Magyar Gárda tevékenysége nem kötődik a korábban feloszlatott, ugyanezt a nevet viselő egyesülethez.

„Az lehet, hogy a nyakunkon ülő helytartók feloszlattatják az önvédelmünkre létrejött Magyar Gárdát, és ellehetetlenítik az Új Magyar Gárdát is. De azt nem fogják tudni megakadályozni, hogy ha a szükség úgy hozza, alkalmas időben a magunkfajta magyar emberek kapával és kaszával kergessék el megszállóinkat és helytartóikat a tőlünk ellopott földekről, a mi nemzeti vagyonunkból, a mi hazánkból” – fogalmazott az EP-képviselő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy a bíróság szerint a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda szombatra tervezett ünnepélyes eskütétele önmagában közrendbe ütközőnek minősíthető, ezért ha az új Magyar Gárda mozgalom tagjai megjelennek a helyszínen, a rendőrség a jogszabályok adta keretek között fel fog lépni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik