Belföld

Összejátszott főnökével, lebukott

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség a terézvárosi kerékbilincselési ügyben. A kerületi közterület-felügyelet egyik munkatársa beismerte, hogy főnöke kérésére és némi zsebpénzért a lehető legtöbb kerékbilincset rakatta fel az autókra.

Az “ösztönző pénz” a Centrum Kft.-től érkezett a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének a zsebébe, aki az összegből leosztott a jól dolgozó kollégáknak.

Az egyik köztisztviselőt vesztegetéssel már meg is gyanúsította az ügyészség. A felügyelet alkalmazottja a kihallgatáson beismerő vallomást tett, a nyomozó hatóság nem vette őrizetbe, szabadlábon védekezik.

Az ügyészség szerdán közölte, hogy azzal gyanúsítja a terézvárosi közterület-felügyelet augusztus 10-én őrizetbe vett vezetőjét, hogy 2008-ban és 2009-ben minden hónap elején – az előző havi bilincselések számától függően – 500.000-800.000 forint közötti úgynevezett ösztönzési pénzt fogadott el jogtalan előnyként.

Az átvett összegből pedig minden hónapban juttatott beosztott közterület-felügyelőinek is, ezzel is ösztönözve őket arra, hogy több kerékbilincset helyezzenek el.

A botrány kirobbanása után az MDF a Centrum Kft. elleni nyomozás megindítását is szorgalmazta. Herényi Károly szerint nem zárható ki, hogy a mostani eset egy többlépcsős korrupciós rendszer része, amely behálózza a fővárost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik