Belföld

Hétvégén visszatér a kánikula

Csapadék csak az északi megyékben várható, amúgy kellemes nyári időre számíthatunk 23-28 fokos csúccsal. A hétvégén újra 30 fok felett lesz a hőmérséklet.

Éjszaka és reggel változóan, főként északon gyakran erősen felhős lesz az ég. Északnyugati, északi megyéinkben szórványosan kisebb eső, zápor is kialakul, míg másutt nem várható csapadék. A nyugatias szél többnyire gyenge marad, de délelőtt északon már élénk lökései is lehetnek. A hajnali legalacsonyabb hőmérséklet 15 fok körül alakul.

Részletesebb előrejelzésért kattintson az FN időjárás aloldalára!

A többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, amiből az északi megyéinkben elszórtan, másutt csak egy-két helyen várható záporeső, esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. Kellemes nyári időre számíthatunk, a legmagasabb délutáni hőmérséklet eléri a 23, 28 fokot.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront érinti hazánkat. Záporok, zivatarok kialakulásra is számítani kell. Pénteken még lehetnek záporok, majd egyre szárazabb és melegebb levegő érkezik a Kárpátok térsége fölé. A hétvégén igazi napos, meleg nyári időjárás várható, 30 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A jövő hét elején ismét egy front érheti el térségünket. A megnövekvő felhőzetből záporok, zivatarok kialakulnak és lehűl a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik