Belföld

Lőszereket foglaltak le Veszprém megyében is

Egy időben tizenkét helyszínen tartottak házkutatást a rendőrök szerdán négy Veszprém megyei városi kapitányság illetékességi területén; az akció során számítógépeket, lőszereket, lőport, lőfegyvereket, illetve fegyveralkatrészeket foglaltak le.

Egy fiatalkorú személyt őrizetbe is vettek – tette hozzá Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Közlése szerint a házkutatást életveszélyt okozó testi sértés és más élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben kezdeményezték – a nyomozás még tavasszal indult -, ugyanis a veszprémi rendőrök “látókörébe került” több olyan személy, aki a “beszerzett adatok szerint” engedély nélkül lőfegyvereket, lőszereket tartott, illetőleg különböző, a “köznyugalom veszélyeztetésére alkalmas önkényuralmi jelképeket használt”.

Egy ház pincéjében tüzérségi lövedéket is találtak, s azt tűzszerészeknek kellett elvinniük a helyszínről – mondta a szóvivő. Váradi Piroska az ügyről részletekkel nem szolgált, arról sem nyilatkozott, hogy hol, mely Veszprém megyei településeken tartották egyidejűleg a tizenkét házkutatást.

A rendőrség csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is óriási fegyverarzenálra bukkant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik