Belföld

Senkinek sem kell a MÁV-székház

Nem érkezett vételi ajánlat a MÁV Andrássy úti székházára a július 2-ai beadási határidőig, a pályázatot eredménytelennek nyilvánították - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Tájékoztatásuk szerint az Andrássy úti székház ügyére – a tervek alapján – ősszel térnek vissza a MÁV-nál.

A MÁV Zrt. az idén kétszer hirdetett nyilvános pályázatot az Andrássy úti székház értékesítésére. Az áprilisban megjelentetett második pályázat beadási határidejét május 18-áról június 17-ére, majd július 2-ára hosszabbították meg.
A társaság korábbi tájékoztatása szerint a majdan befolyó vételárat főként az infrastruktúrát érintő tervezett beruházások finanszírozására kívánják fordítani. Időközben a MÁV-csoport Andrássy úti székházában lévő részlegek megkezdték a kiköltözést a közbeszerzésen kiválasztott bérelt épületbe, a Könyves Kálmán körút 54-60. szám alatti Parkway irodaházba.

A MÁV székházból két ütemben költöznek ki, várhatóan az idén augusztusig.

A vasúttársaság a költözést korábban elsősorban azzal indokolta, hogy a cég irányító apparátusa Budapesten öt helyszínen van, amelyből három bérlemény. Az érvek között szerepelt továbbá, hogy a MÁV Andrássy úti székháza műszakilag “leromlott állapotban” van. Az utolsó nagyobb részleges felújítás is több mint húsz éve történt az épületben, ezért az irodaházat nem lehet gazdaságosan üzemeltetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik